LÖVSTALUND BED & BREAKFAST
About us

Historik om Lövstalund Bed & Breakfast

Lövstalund uprättades år 1906 och ägdes då av Elsa Eijre, född Wessler och Karin Almgård, född Wessler. Landstinget köpte fastigheten av dessa två år 1947 och använda fastigheten som vårdändamål fram till 2008. På fastigheten finns 3 byggnader: Huvudbyggnad, annex och lada. Moa Martinson bodde sina sista dagar här och avled 1964.

Huvudbyggnaden är troligen uppförd kring sekelskiftet, den har två våningar jämte källare och vind. Fasaden är putsad och taket klätt med plåt. Byggnaden är helrenoverad på 1980-talet och på övre plan inrymmer enkelrum, varav hälften har egen wc/dusch. Nedre planet innehåller samlingsrum, kök och matsal samt personalutrymmen.

Annexet är en bostadslänga från 1950-talet i ett plan, då bestod den av en lägenhet om tre rum och kök, en enrums lägenhet med pentry. 2011 totalrenoverades annexet och efter det består längan av 2st tre rums lägenheter, 2st två rums lägenheter samt 1st enrums lägenhet. Alla har tillgång till wc/dusch, kök och allrum. Annexet är numer Lövstalund Bed & Breakfast rum.

Ladan inreddes som en lokal för tidigare vårdverksamhet.

old map

Lövstalund

Vi välkomnar er till Lövstalund Bed & Breakfast och hoppas ni vill trivas lika bra som vi gör, nära till allt men ändå ute på landsbygden med Grödinge Golf Center bara 100 meter från oss.